Fyllda biffar, grillad färskpotatis, morotssallad och tomatsalsa

Fyllda biffar, grillad färskpotatis, morotssallad och tomatsalsa
Foto: TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Fyllda biffar, grillad färskpotatis, morotssallad och tomatsalsa

12 ingredienser

Saftiga, stora marinerade biffar med krämig fyllning. Se till att skivorna inte är för tunna då blir det svårt att göra "fickan" för fyllningen. Beräknad för cirka 5-6 personer.

Tips:
Fyll biffarna hemma och grilla på plats.
Recept på grillad färskpotatis hittar du här!
Recept på morotssallad hittar du här!
Recept på tomatsalsa hittar du här!

Ingredienser

portioner
  • 5 biffar (utskuren biff, t ex oxfilé eller entrecôte)

Marinad:

  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl soja
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Fyllning:

  • 100 g chèvreost
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 3-5 kvistar basilika
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden.
  2. Lägg köttet i en plastpåse tillsammans med marinaden. Låt marinera i kylskåp i några timmar eller över natten. Vänd köttet några gånger under tiden.
  3. Finhacka tomaterna och basilikan till fyllningen. Blanda ihop med chévreosten.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär ett snitt i sidan på varje köttbit med en vass kniv. Vidga öppningen så att det blir en ficka. Stoppa in fyllning i varje ficka.
  6. Grilla köttet 5 minuter på varje sida för mediumstekt och 7-8 minuter på varje sida för genomstekt.