Fläskfilé Bombay

Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Fläskfilé Bombay

6

14 ingredienser

Laga till fläskfilé och servera tillsammans med grönsaker.

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • smör
  • 2 morötter
  • 2 msk curry
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering:

  • 1 förp konserverade mandarinklyftor
  • 1 banan, i skivor
  • 100 g cashewnötter
  • mango chutney
  • kokt ris
  • färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Putsa köttet fri från senor och hinnor. Dela den i 2 cm tjocka skivor. Dela sedan varje skiva en gång till på tvären.
  2. Hetta upp en rejäl klick smör i en panna med hög kant. Bryn köttet lätt på inte alltför hög värme. Sänk värmen något och låt det eftersteka några min.
  3. Skala morötterna och dela dem i smala stavar. Lägg ner i köttet tillsammans med curryn.
  4. Pressa ner vitlöken och fräs ytterligare i några min.
  5. Tillsätt grädden och låt puttra i 5-10 min.
  6. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja och servera med ris, tillbehören i små skålar och sallad.