Ugnsbakad fisk med senapsgrädde

Ugnsbakad fisk med senapsgrädde
Foto: TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Ugnsbakad fisk med senapsgrädde

16 ingredienser

Ugnsbakad fisk med tomat och senapsgrädde samt stekt zucchini. En god fiskrätt med ett gott tillbehör som även passar till andra rätter. /Monika Ahlberg

Ingredienser

portioner

Fisk

  • 600-800 g vit fisk (fryst tinad går bra)
  • 2 rödlökar, stora
  • smör, till stekning
  • 4 tomater
  • 0,5 citron [2-3 msk citronsaft]
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 msk dijonsenap
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen (efter smak)

Zucchini

  • 2 små zucchini, ca 2 dm långa
  • 0,5 citron
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja, till stekning
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen (efter smak)

Till servering

  • ris

Gör så här

Fisk

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva löken.
  3. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och stek löken mjuk på inte alltför hög värme och utan att den tar färg.
  4. Lägg den stekta löken i botten på en ugnsfast form.
  5. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå.
  6. Lägg på fiskfiléerna och droppa över lite citronsaft.
  7. Salta och peppra.
  8. Blanda grädden med senapen och häll över fisken.
  9. Ställ in i ugnen ca 15-20 minuter.
  10. Koka riset enligt anvisning på paketet.

Zucchini

  1. Skär zucchinin i tunna skivor på längden, ju tunnare desto godare, använd gärna osthyvel.
  2. Stek skivorna mycket hastigt i het olja.
  3. Sänk värmen och tillsätt fint hackad vitlök men passa noga så att den inte bränns.
  4. Salta och peppra.
  5. Pressa över citron och servera genast tillsammans med fisken och riset.