Teriyakimarinerad sesamlax

Teriyakimarinerad sesamlax
Foto: TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Teriyakimarinerad sesamlax

12 ingredienser

25 min

Teriyakimarinerad sesamlax med guldnudlar är en god rätt med vackra färger. Laxen med sitt svartvita hölje, nudlarna lyser i gyllene gult, sockerärtor och sparris i skönaste grönt. /Monika Ahlberg

Ingredienser

portioner
  • 900 g laxfilé
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 dl teriyakisås
  • 4-6 msk sesamfrön
  • 300 g risnudlar
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 g saffran
  • flingsalt
  • svartpeppar

Till servering

  • 200 g sockerärtor
  • 6 gröna sparrisar
  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Blanda teriyakisåsen med ingefäran.
  2. Pensla laxen med såsen.
  3. Lägg filéerna i en smord ugnssäker form.
  4. Strö över sesamfröna.
  5. Salta och peppra.
  6. Stek laxen i ugn på 200 grader i ca 15 minuter.
  7. Koka glasnudlarna enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  8. Rör ner olivolja, saffran, salt och peppar.
  9. Dela sparrisen i 3 bitar.
  10. Koka sparris och sockerärtor i några minuter i lättsaltat vatten.
  11. Häll av vattnet.
  12. Lägg upp lax, nudlar, sparris och sockerärtor på fat.
  13. Droppa över sweet chilisås och servera.
  14. Smaklig måltid!