Roséglögg - Min rosa glögg

0 röster

Kul och uppskattad glögg som jag alltid kallar min rosa glögg. Den är också en trevlig present, häll på vacker, väl rengjord flaska och häng en liten påse bredvid med mina bästa glöggnötter. /Monika Ahlberg

Mina bästa glöggnötter
Rosta 1 dl pinjenötter och 1 dl mandel i torr, inte allt för het panna. Blanda samman med 1 dl sultanrussin.

Visa mer

Du behöver

  • 75 cl rosévin, 1 flaska
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 st stjärnanis
  • 5 st kardemummakapslar, eller 1 tsk stötta hela kardemummakärnor
  • 1 st kanelstång
  • 2 bitar torkad ingefära
  • 0,5 st apelsin, skalet skuret i breda strimlor

Gör så här

  1. Häll vinet, socker, kryddor och apelsinskal i en kastrull. Låt sjuda ca 2 minuter tills sockret smält.
  2. Låt svalna.
  3. Sila och häll upp glöggen på en väl rengjord flaska.
  4. Värm och servera glöggen varm.
9 december 2009

Fler goda recept