Hyvlade pepparkakssticks med lingonmousse

0 röster

Lövtunna pepparkakssticks med syrlig lingoncréme är perfekt att servera på glöggfesten eller som tilltugg till julmiddagen. /Monika Ahlberg

Visa mer

Du behöver

  • 0,5 dl rårörda lingon
  • 2 dl Philadelphiaost
  • 1 pepparkaksdeg, ca 400 g

Gör så här

  1. Rör ihop lingon och Philadelphiaost, förvara i kyl.
  2. Knåda ihop pepparkaksdegen till en korv (ungefär som en ”köpedeg”) och frys degen en stund.
  3. Hyvla tunna, ca 2-3 cm breda ”sticks”.
  4. Lägg dem på en plåt och grädda enligt anvisning.
  5. Låt svalna.
  6. Ställ fram pepparkakssticksen och lingoncrémen i en skål bredvid och låt gästerna ta för sig eller gör i ordning en bricka med ”färdiga bitar”.
26 november 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept