Limemarinerade kräftstjärtar

4 röster
Limemarinerade kräftstjärtar
Foto: TV4

Dessa kräftstjärtar marineras och får en smak av det asiatiska köket. Beräknad för cirka 15 personer.

Visa mer

Du behöver

  • 1,5 kg kräftstjärtar i saltlake
  • 5 dl rapsolja
  • 5 msk sweet chilisås
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk curry
  • 4 st vitlöksklyftor pressade
  • 3 st limefrukter, skal och saft

Gör så här

  1. Skala kräftstjärtarna och lägg dem i en skål.
  2. Blanda alla kryddorna , chilisåsen, saft och skal av lime och den pressade vitlöken i oljan.
  3. Vispa några kraftiga tag. Häll såsen över kräftstjärtarna.
  4. Låt stå kallt att marinera i minst 5 timmar innan de serveras.
3 juni 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept