Anklevermousse med syltade päronskivor

Anklevermousse med syltade päronskivor
Foto: TV4

Anklevermousse är lent som ingenting annat, här serveras knaprigt päron och Tällbergs festbrännvin!

Beräknas för ca 10 personer.

2 juni 2008

Du behöver

  • 2 skivor anklevermousse
  • 1 st päron
  • 3 st stjärnanis
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Till garnering:

  • dragon

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär päronet i skivor.
  2. Koka ihop socker, vatten och stjärnanis.
  3. Lägg ner päronskivorna och låt marinera i minst 5 minuter.
  4. Ta upp dem och låt de rinna av.
  5. Trä upp en bit anklevermousse och en päronskiva på varje gaffel och garnera med dragonblad.
Kommentera receptet

Fler goda recept