Grillade körsbärstomater med örtolja och babymozzarella

Grillade körsbärstomater med örtolja och babymozzarella
Foto: Ann Lindberg
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Grillade körsbärstomater med örtolja och babymozzarella

8 ingredienser

Vackrast med tomater som är kvar på sin kvist. Beräknad för cirka 15 personer.

Ingredienser

  • ca 2 kg körsbärstomater, helst på kvist
  • 2 dl blandade örter, hackade (röd basilika, persilja, mejram och gräslök)
  • 1 dl olivolja
  • 0,33 dl balsamvinäger
  • 4 askar minimozzarella (à 125 g)
  • 1 förp minikalamataoliver
  • flingsalt
  • svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Lägg tomaterna på en plåt.
  2. Pensla dem med olivolja, strö över salt och svartpeppar.
  3. Grilla tomaterna i ugnen på 250° i c:a 5 minuter.
  4. Blanda örterna med oljan och smaka av med salt. Häll över tomaterna och låt stå i ett par timmar.
  5. Lägg upp minimozzarellan i en skål tillsammans med oliverna. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Droppa ner balsamvinäger och sprid tomaterna runtom.
  7. Servera med bröd.