Grillade körsbärstomater med örtolja och babymozzarella

Grillade körsbärstomater med örtolja och babymozzarella
Foto: Ann Lindberg

Vackrast med tomater som är kvar på sin kvist. Beräknad för cirka 15 personer.

8 juli 2010

Du behöver

  • 2 kg körsbärstomater, helst på kvist (ca)
  • 2 dl hackade örter; röd basilika, persilja, mejram och gräslök
  • 1 dl god olivolja
  • 0,33 dl balsamvinäger
  • 4 ask minimozzarella, a 125 g
  • 1 burk minikalamataoliver
  • flingsalt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg tomaterna på en plåt.
  2. Pensla dem med olivolja, strö över salt och svartpeppar.
  3. Grilla tomaterna i ugnen på 250° i c:a 5 minuter.
  4. Blanda örterna med oljan och smaka av med salt. Häll över tomaterna och låt stå i ett par timmar.
  5. Lägg upp minimozzarellan i en skål tillsammans med oliverna. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Droppa ner balsamvinäger och sprid tomaterna runtom.
  7. Servera med bröd.
Kommentera receptet

Fler goda recept