Kycklingsoppgryta med ingefära

Kycklingsoppgryta med ingefära
Foto: TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Kycklingsoppgryta med ingefära

15 ingredienser

15 min

Jag är mycket förtjust i färsk ingefära. I den här soppgrytan med kyckling och ris är ingefäran verkligen en fullträff. /Monika Ahlberg

Ingredienser

portioner
  • 1 rödlök
  • 4 morötter
  • 4-5 kycklingfiléer
  • smör
  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 5-7 cm färsk ingefära
  • 3 tsk söt soja
  • salt
  • peppar

Till servering

  • jasminris
  • bröd
  • gräslök
  • mangoldskott

Gör så här

  1. Finhacka löken.
  2. Skala och skär morötterna i stavar.
  3. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
  4. Hetta upp smör i en gryta.
  5. Fräs lök och kyckling i smöret.
  6. Häll på vattnet och grädden.
  7. Tillsätt buljongtärningarna och morotsstavarna.
  8. Riv ner ingefäran och smaka av med soja, salt och peppar.
  9. Låt soppan koka i ca 5 minuter tills kycklingen är klar.
  10. Servera soppan med ris och eventuellt bröd. Garnera med gräslök och mangoldskott.
  11. Smaklig måltid!