Kycklingsoppgryta med ingefära

0 röster
15 min
6
Kycklingsoppgryta med ingefära
Foto: TV4

Jag är mycket förtjust i färsk ingefära. I den här soppgrytan med kyckling och ris är ingefäran verkligen en fullträff. /Monika Ahlberg

Visa mer
15 min
6

Du behöver

  • 1 st röd lök
  • 4 st morötter
  • 4-5 st kycklingfiléer
  • smör
  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 5-7 cm färsk ingefära
  • 3 tsk söt soja
  • salt
  • peppar

Till servering

  • Jasminris
  • bröd
  • gräslök
  • mangoldskott

Gör så här

  1. Finhacka löken.
  2. Skala och skär morötterna i stavar.
  3. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
  4. Hetta upp smör i en gryta.
  5. Fräs lök och kyckling i smöret.
  6. Häll på vattnet och grädden.
  7. Tillsätt buljongtärningarna och morotsstavarna.
  8. Riv ner ingefäran och smaka av med soja, salt och peppar.
  9. Låt soppan koka i ca 5 minuter tills kycklingen är klar.
  10. Servera soppan med ris och eventuellt bröd. Garnera med gräslök och mangoldskott.
    Smaklig måltid!
18 mars 2010

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept