Salsa på körsbärstomater

Söt och fin salsa på körsbärstomater som är mycket god till det grillade köttet. Beräknad för cirka 5-6 personer.

Tips:
Blanda gärna röda och gula tomater, det blir extra vackert.

Gör salsan dagen innan. Låt stå i kyl över natten. Frakta den i en burk med lock eller en skål täckt med plastfilm.

15 januari 2009

Du behöver

  • 1 ask 250 g körsbärstomater
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st sardellfiléer
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 kruka basilika
  • 1 st nypa chilipeppar
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Finhacka tomater, vitlök, sardeller och basilika.
  2. Blanda samman alla ingredienser.
  3. Smaka av med salt och peppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept