Gyllene honungsnötter med torkade bär

Gyllene honungsnötter med torkade bär
Foto: Björn Terring
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Gyllene honungsnötter med torkade bär

3 ingredienser

Förutom att honungsnötter är mycket gott på gröten eller till glass är det en väldigt uppskattad och rolig present. /Monika Ahlberg

Ingredienser

  • 5 dl honung, flytande
  • 3 dl blandade nötter (t ex hasselnötter, valnötter, mandel)
  • 4 dl torkade bär (t ex havtorn, goijibär, blåbär)

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr panna på inte alltför hög värme. Blanda tillsammans med de torkade bären i en skål.
  2. Lägg nötblandningen i en väl rengjord burk.
  3. Värm honungen i en kastrull. Häll den över nötterna i burken och förslut.