Kräft- och äppelcocktail

Kräft- och äppelcocktail
Foto: Tina Kindblom
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Kräft- och äppelcocktail

13 ingredienser

15 min

En mycket vacker sallad med god och frisk smak av kräftor och äpple som jag serverar i snapasglas.

Beräknas för ca 6 personer.

Ingredienser

  • 1 förp kräftstjärtar i saltlake [ca 400 g]
  • 2 röda äpplen
  • 0,5 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 1 dl frysta ärtor

dressing:

  • 3 msk olivolja
  • 1,5 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk dill, fint hackad
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till garnering:

  • dill, fint hackad
  • limefrukt, skal av

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Kärna ur och grovhacka äpplena och gurkan. Finhacka paprika och rödlök. Tillred ärtorna enligt anvisning på paketet.
  2. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Vispa ihop dressingen och häll över den, blanda väl.
  3. Lägg upp cocktailen i snapasglas. Garnera med fint hackad dill och limeskal.