Kräft- och äppelcocktail

0 röster
15 min
Kräft- och äppelcocktail
Foto: Tina Kindblom

En mycket vacker sallad med god och frisk smak av kräftor och äpple som jag serverar i snapasglas.

Beräknas för ca 6 personer.

Visa mer
15 min

Du behöver

  • 1 burk kräftstjärtar i saltlake, ca 400 g
  • 2 st röda äpplen
  • 0,5 st gurka
  • 1 st röd paprika
  • 1 st rödlök
  • 1 dl gröna frysta ärtor

Dressing:

  • 3 msk olivolja
  • 1,5 msk balsamvinäger, vit
  • 3 msk fint hackad dill
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Till garnering:

  • fint hackad dill
  • limeskal

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Kärna ur och grovhacka äpplena och gurkan. Finhacka paprika och rödlök. Tillred ärtorna enligt anvisning på paketet.
  2. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Vispa ihop dressingen och häll över den, blanda väl.
  3. Lägg upp cocktailen i snapasglas. Garnera med fint hackad dill och limeskal.
3 augusti 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept