Monika Ahlbergs leverpastej

Monika Ahlbergs leverpastej
Foto: Sara Palmquist
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Monika Ahlbergs leverpastej

12 ingredienser

Om du vill ha pastejen helt slät, kör den några extra varv i matberedaren. Monika vill dock personligen ha den lite grövre. Att lägga den i glasburk gör att den får lång hållbarhet.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 400 g kalvlever
  • 4 ansjovisfiléer
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 2 tsk torkad mejram
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Hacka löken och fräs den mjuk i smöret. Skölj och torka levern med hushållspapper, skär den i mindre bitar.
  2. Blanda samman alla ingredienser i en mixer och kör till önskad konsistens.
  3. Häll blandningen i 2-3 formar eller burkar. Ställ formarna/burkarna i ett vattenbad, (i en långpanna med vatten) och grädda i ugn på 175 grader i cirka 1 timme och 30 minuter. Låt svalna.