Hyvlade pepparkakor med lingoncréme

Hyvlade pepparkakor med lingoncréme
Foto: Björn Terring
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Hyvlade pepparkakor med lingoncréme

3 ingredienser

Lövtunna pepparkakssticks med syrlig lingoncréme är perfekt att servera på glöggfesten eller som tilltugg till julmiddagen. /Monika Ahlberg
Receptet kommer från kokboken Monikas jul.

Klicka här för att komma till Monikas grundrecept på pepparkakor

På bilden syns även Ädelost med glöggmarinerade fikon

Ingredienser

  • 1 sats pepparkaksdeg [ca 400 g]
  • 0,5 dl rårörda lingon
  • 2 dl färskost

Gör så här

  1. Rör ihop lingon och Philadelphiaost, förvara i kyl.
  2. Knåda ihop pepparkaksdegen till en korv, (ungefär som en ”köpedeg”) och frys degen en stund.
  3. Hyvla sedan tunna, ca 2-3 cm breda ”sticks”.
  4. Lägg dem på en plåt och grädda enligt anvisning.
  5. Låt svalna.
  6. Ställ fram pepparkakssticksen och lingoncrémen i en skål bredvid och låt gästerna ta för sig eller gör i ordning en bricka med ”färdiga bitar”.