Honungsmarinerade lammracks

Honungsmarinerade lammracks
Foto: Johnny Wohlin
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Honungsmarinerade lammracks

6 ingredienser

Lammracks är festligt så det förslår med de långa benen på kotletterna. Jag snittar lite mellan benen så jag får in lite kvistar av rosmarin här och var.../Monika Ahlberg

Ingredienser

portioner
  • 4 hela lammracks, minst 24 kotletter
  • 12 kvistar färsk rosmarin

marinad

  • 1,5 dl olivolja
  • 1 dl akaciahonung
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 limefrukt, saft

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden och låt lammracksen marinera i minst ett par timmar, vänd runt den någon gång under tiden.
  2. Grilla lammracksen sedan i en grillpanna, cirka 5 minuter på varje sida, så får de en finfärg. Efterstek i ugn på 200 grader i cirka 15 minuter.
  3. Skär upp kotletterna och servera med potatisklyftor eller potatisgraäng och sallad.