Monika Ahlbergs friterade pumpanystan med forellrom och blåbärscrémefraiche

Krispiga knyten med vackra tillbehör!

30 oktober 2008

Du behöver

  • 500 g pumpa
  • 3 st äggvitor
  • 0,5 msk vetemjöl
  • 100 g riven parmesanost
  • Salt och en nypa riven muskotnöt
  • olja till fritering

Till servering

  • forellrom
  • Créme fraiche smaksatt med blåbär
  • Ev lite balsamicosirap

Gör så här

  1. Rensa bort skal och kärnor från pumpaköttet och riv det grovt.
  2. Vispa upp äggvitorna med mjölet och tillsätt parmesanost och kryddor.
  3. Vänd ner den rivna pumpan.
  4. Hetta upp oljan och fritera knytena gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Rör ut knappt 1 dl blåbär i en burk créme fraiche. Smaka eventuellt av med lite balsamicosirap.
  6. Servera de frasiga pumpaknytena med blåbärscréme fraichen och forellrom.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept