Cheviche med räkor, hälleflundra och pilgrimsmussla

4 röster
6
Cheviche med räkor, hälleflundra och pilgrimsmussla
Foto: Ann Lindberg

Cheviche med hälleflundra, räkor och pilgrimsmussla. Mums, så gott!

Det är jätteviktigt att fisken är färsk och av god kvalitet! Hälsningar Monika.

Visa mer
6

Du behöver

  • 800 g färsk hälleflundrafilé (eller havskatt eller annan vit fast fisk)
  • 6 pilgrimsmusslor

marinad

  • 3 limefrukter, skal från 1 och saft av 3
  • 3 citroner, saften
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt, spansk peppar
  • 1 bit färsk ingefära, ca 3 cm
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 rödlökar

Till servering och ganering

  • 1 förp kokosmjölk
  • 0,5 gurka
  • några kvistar koriander
  • några kvistar körvel
  • 300 g kokta och skalade räkor
  • 1,5 tsk strösocker (kan ta lite mer)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Riv skalet av en limefrukt. Pressa ur saften ur alla tre samt ur citronerna.
  2. Finhacka vitlök och chili.
  3. Riv ingefäran.
  4. Blanda ner i citrussaften.
  5. Salta och peppra rikligt.
  6. Skär fisken i kuber och skiva rödlöken. Lägg fiskbitar och lökskivor i en skål. Häll över marinaden och täck med plastfilm. Låt marinera i kyl i minst 3 timmar.
  7. Tillsätt kokosmjölken. Hacka gurka, koriander och körvel. Blanda ner tillsammans med räkorna. Smaka av med strösocker. Servera genast i portionsskålar.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...