Forellromsskedar med färskpotatis

Forellromsskedar med färskpotatis
Foto: Tina Kindblom
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Forellromsskedar med färskpotatis

5 ingredienser

”Ägg” av forellrom serverade på skedar med en liten färskpotatis är mycket elegant och något som gästerna kan äta stående och direkt vid ankomst. Med topping av fint hackad röd lök och crème fraiche gör de succé till champagnen. Beräknad för cirka 15 personer.

Ingredienser

  • 5 färskpotatisar
  • ca 400 g forellrom

Till servering och garnering:

  • 3 dl crème fraîche
  • dill
  • 2 rödlökar

Gör så här

  1. Koka potatisen och skiva den om den är stor.
  2. Lägg en liten potatisskiva på varje sked.
  3. Forma ett ägg av forellrom och placera ovanpå potatisen.
  4. Lägg skedarna på ett stort fat eller en bricka.
  5. Toppa med en klick crème fraiche, dill och mycket finhackad röd lök.