Parmaknyten med färskost och fikon

Parmaknyten med färskost
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Parmaknyten med färskost och fikon

6 ingredienser

10 min

Fina små knyten fyllda med smaksatt färskost. Det blir en härlig förrätt eller smårätt i en buffé. Beräknas för ca 10 personer.

Beräknas för ca 10 personer.

Ingredienser

  • 10 skivor parmaskinka (el lufttorkad skinka)
  • 10 svarta oliver utan kärnor
  • 5 soltorkade tomater
  • 150 g färskost (eller philadelphiaost)
  • 10 gräslöksstrån
  • 1-2 färska fikon

Gör så här

  1. Finhacka oliverna och strimla de soltorkade tomaterna. Blanda med osten. Smaka av med örtsalt.
  2. Fördela en klick i mitten på varje skiva parmaskinka. Vik upp kanterna och knyt ihop till ett paket med hjälp av ett strå gräslök.
  3. Servera med dekorativa fikon på ett fat.