Ingefärsgravad lax

Ingefärsgravad lax
Foto: TV4

Gravad lax med lite sting. Min absoluta favorit! /Monika Ahlberg

11 december 2009

Du behöver

  • 1 kg benfri lax av mittbiten
  • 0,75 dl salt
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl inlagd ingefära, sk gari

Till servering

  • Extra gari
  • Fin japansk soja

Gör så här

  1. Dela laxsidan i två lika stora bitar.
  2. Blanda salt och strösocker. Låt garin rinna av.
  3. Klappa in salt och sockerblandningen på alla sidor av laxbitarna och lägg ihop dem med köttsidan mot varandra och garin i mellan.
  4. Grava laxen i 1-2 dygn i kylen och vänd den gärna efter halva tiden.
  5. Skär den i 1/2 cm raka skivor vid serveringen och servera gärna med extra gari och fin soja.
Kommentera receptet

Fler goda recept