Ansjovismoussetårta med kräftstjärtar

3 röster
3h 20 min

Len moussetårta på ansjovis som kan serveras som förrätt eller på mingelbuffén.

Beräknas för ca 6 personer.

Visa mer
3h 20 min

Du behöver

Botten (till 1 tårta):

  • 400 g kavring
  • 200 g smör

Fyllning:

  • 1 röd lök, fint hackad
  • 0,75 dl fint hackad dill
  • 0,75 dl fint hackad persilja
  • 0,75 dl fint hackad gräslök
  • 1 tub ansjovispasta
  • 4 dl créme fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 dl kaviar, typ Kalle
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 8 gelatinblad

Till garnering:

  • 4 förp kräftstjärtar
  • 1 knippe dill
  • 2 förp röd kaviar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Börja med bottnen. Smula ner kavringen i en matberedare. Smält smöret och tillsätt till kavringsmulorna. Kör till en slät massa. Tryck ut i en form med avtagbar kant
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  3. Finhacka lök och örter. Blanda samman med ansjovispasta, créme fraiche, majonnäs och kaviar. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
  4. Ljumma grädden och smält gelatinbladen. Tillsätt till smeten och blanda. Häll massan i formen och ställ i kyl att stelna några timmar eller över natten.
  5. Dekorera med kräftstjärtar, dill och röd kaviar.
2 juni 2008

Laddar fler recept...