Jordgubbar i basilikasockerlag med mörk choklad

En fantastisk efterrätt med sommarens bär, jordgubbar.

3 juni 2008

Du behöver

  • 1 liter jordgubbar

Sockerlag:

  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 kruka fint hackad röd basilika

Till servering:

  • röd basilika
  • 150 g mörk choklad
  • Ev. vaniljglass

Gör så här

  1. Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg upp på ett stort fat.
  2. Koka sockerlagen. Lägg alla ingredienser utom basilikan i en kastrull. Koka upp och låt svalna. Tillsätt basilikan och mixa den eventuellt med en stavmixer. Häll lagen över jordgubbskivorna.
  3. Dekorera riven mörk choklad och blad av röd basilika. Servera eventuellt med vaniljglass.
Kommentera receptet

Fler goda recept