Jordgubbar i basilikasockerlag med mörk choklad

0 röster

En fantastisk efterrätt med sommarens bär, jordgubbar.

Visa mer

Du behöver

  • 1 l jordgubbar

Sockerlag:

  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 kruka fint hackad röd basilika

Till servering:

  • röd basilika
  • 150 g mörk choklad
  • Ev. vaniljglass

Gör så här

  1. Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg upp på ett stort fat.
  2. Koka sockerlagen. Lägg alla ingredienser utom basilikan i en kastrull. Koka upp och låt svalna. Tillsätt basilikan och mixa den eventuellt med en stavmixer. Häll lagen över jordgubbskivorna.
  3. Dekorera riven mörk choklad och blad av röd basilika. Servera eventuellt med vaniljglass.
3 juni 2008

laddar fler recept

Laddar fler recept