Jordgubbsmousse med rosenblad

Jordgubbsmousse med rosenblad
Foto: Ann Lindberg
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Jordgubbsmousse med rosenblad

Av: Monika Ahlberg

Från: Monikas bästa menyer - för våren

8 ingredienser

Så vacker dessert att bjuda på! Och väldigt gott.

Beräknas för ca 6 personer.

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 350 g jordgubbar
  • 3 dl matyoghurt
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 citron, saften
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 Bladen från obesprutad ros

Garnering:

  • rosenblad

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Snoppa och mosa jordgubbarna.
  3. Blanda samman yoghurt, florsocker, citronsaft, vispgrädde, jordgubbsmos och fint hackade rosenblad i en skål.
  4. Krama ur gelatinbladen och smält dem i lite av jordgubbsmoset på svag värme i en kastrull.
  5. Rör ner gelatinet i moussen.
  6. Häll massan i en 1–1 1/2 liter stor form klädd med plastfolie.
  7. Frys i minst 3 timmar.
  8. Tag ut moussen 1 timme före servering.
  9. Stjälp upp den på fat och garnera med rosenblad.