Rabarber- och jordgubbspaj med vit choklad

Monika Ahlberg

Rabarber- och jordgubbspaj med vit choklad

9 ingredienser

En smulpaj med vit choklad som jag serverar i små portionsformar på brunchen men det går lika bra att göra en stor paj. Grädda då på något lägre värme, 225° i cirka 20 minuter. /Monika Ahlberg

Ingredienser

portioner
  • 5 dl rabarber
  • 3 dl jordgubbar
  • 2 msk potatismjöl
  • 100 g vit bakchoklad
  • 1 dl sötmandel, skalad
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl rörsocker
  • 100 g smör

Till servering

  • grädde, vispad (eller glass)

Gör så här

  1. Skala och skiva rabarbern tunt och skär jordgubbarna i bitar. Blanda sedan rabarber, jordgubbar och potatismjöl i små ugnsfasta formar, ca 6-8 styck.
  2. Hacka vit choklad och mandel grovt, blanda med havregryn, socker och smöret i bitar.
  3. Nyp ihop till en smuldeg och strö över rabarbern och jordgubbarna.
  4. Baka pajerna i 250° varm ugn i ca 10-12 minuter. Servera med en klick grädde eller glass.