Solveigs äggsmör med räkor och forellrom

0 röster
15 min
4-6

Ljuvlig äggröra som många av oss ätit som barn. Så här till påsk serverar jag den i vackra äggskal eller på en liten pumpernickel och garnerar med forellrom och fint hackad gräslök. /Monika Ahlberg

Visa mer
15 min
4-6

Du behöver

  • 4-6 ägg
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • Salt och nymalen svartpeppar

TILL SERVERING OCH GARNERING:

  • 200 g skalade räkor
  • 4 tomma äggskal eller pumpernickel
  • 4 tsk forellrom
  • Fint hackad gräslök

Gör så här

  1. Koka äggen i 8 minuter. Spola i kallt vatten, skala och grovhacka dem.
  2. Rör ut i det rumsvarma smöret. Salta och peppra.
  3. Fyll äggskal eller lägg upp på en liten toast eller pumpernickel. Garnera med forellrom och fint hackad gräslök. Servera med räkorna! Äggsmöret är allra godast a la minute men kan serveras kallt.
18 april 2014
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept