Saftsoppa med vispad vaniljgrädde

0 röster

Kanske tänker vi inte på soppa i första and när det gäller bär men ingenting är så värmande som en härlig saftsoppa! Använd företrädelsevis söta bär som t ex. hallon, blåbär eller jordgubbar till denna saftsoppa, det blir godast.

Visa mer

Du behöver

  • 3 dl outspädd bärsaft
  • 6 dl vatten
  • 1-2 msk potatismjöl

Vaniljgrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång

Till garnering

  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Börja med vaniljgrädden: Vispa grädden ganska fast, dela och gröp ur de små fröna ur vaniljstången och vänd ner i grädden. Ställ i kyl fram till serveringen.
  2. Blanda saft och vatten i en kastrull. Koka upp.
  3. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Tillsätt redningen till saften.
  4. Sjud och rör om hela tiden så att det inte blir några klumpar, ca 1-2 minuter.
  5. Häll upp soppan, varm, ljummen eller kall i små skålar eller glas.
  6. Pudra över lite florsocker.
  7. Lägg på en klick vaniljgrädde och servera, gärna med en mandelbiskvi!
23 augusti 2014
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept