Blanda margarin, socker och vetemjöl i en matberedare eller knåda samman till en deg.
Dela degen i 3 delar och kavla ut till 3 ganska tunna rundlar på bakplåtspapper (en rundel för varje papper). Använd gärna en tallrik som mått för att skära ut rundlarna.
Grädda en och en i ugnen ca 7 minuter. Låt kallna innan bottnarna flyttas.
Mixa eller mosa lingonen om rårörda används. Fördela över 2 av bottnarna.
Blanda florsocker med vatten. Bre glasyren över den tredje botten.
Dekorera med skållade mandlar och gärna färska lingon. Strössla en smal kant med pärlsocker runt kakan.
Lägg ihop bottnarna. Lägg en ren handduk över kakan. Ställ undan i rumstemperatur till nästa dag.
Sylten: Blanda ner sylt och socker i en kastrull.
Koka på hög värme i cirka 7-8 minuter, tills sylten börjar bli simmig och mörk.
Tappa upp sylten på bruk, låt den svalna innan du ställer den i kylskåpet/fryser in den.