Jalapeno Poppers

monica eisenman

Jalapeno Poppers

9 ingredienser

De här är en het del av Monika Eisenmans brunch. Receptet ger ca 20 stycken Jalapeno Poppers.

Monika Eisenmans heta brunch
Chilihet varm choklad
Guacamole
Ananas med söt, salt och het thaidip
Huevos rancheros

Drink till brunchen: Virgin Mary

Ingredienser

portioner stycken
  • 20 jalapeños (färska)
  • 300 g lagrad ost, riven
  • ev ca 3-5 droppar tabasco (eller chilisås)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 ägg
  • ca 3 dl brödsmulor
  • 2 tsk oregano
  • olja, till fritering

Gör så här

  1. Snitta varje jalapeño på längden utan att skära igenom.
  2. Gör ett tvärsnitt vid skaften.
  3. Öppna jalapeñon försiktigt och kärna ur. Skaften ska vara kvar.
  4. Rör ihop ost, tabasco, salt och peppar.
  5. Fyll jalapeñon försiktigt med osten.
  6. Stäng öppningen genom att trycka till lite försiktigt.
  7. Vispa äggen i en skål.
  8. Blanda brödsmulor och oregano i en annan skål.
  9. Doppa jalapeñon först i ägg och sedan i brödsmulorna.
  10. Doppa sedan jalapeñon i ägg och brödsmulor en gång till.
  11. Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull till 160 grader.
  12. Lägg ner några jalapeños åt gången i den heta oljan.
  13. Fritera ca 1 minut eller tills de blir gyllenbruna.
  14. Låt rinna av på hushållspapper.
  15. Servera varma.