Macka med äggröra och renkött

0 röster
4

Rökt renkött och västerbottensost sätter smakerna i den här matiga mackan som Monica Eisenman lagade till brunch i Nyhetsmorgon.

Visa mer
4

Du behöver

Äggröra

  • 15 g smör
  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl Västerbottensost
  • salt och peppar, efter smak

Tillbehör

  • 4 skivor bröd, grovt
  • 15 g smör
  • 200 g renkött, rökt, i tunna skivor
  • gräslök

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Rör ner ägg och grädde.
  3. Rör om försiktigt då och då över svag värme tills äggen får en fast konsistens.
  4. Rör ner osten. Salta och peppra försiktigt efter smak.
  5. Bred lite smör på varje brödbit. Fördela äggröran på brödet och lägg på några skivor rökt renkött. Garnera med gräslök.
26 december 2010

Laddar fler recept