Monicas naanbröd

Monicas naanbröd

Av: Monica - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Receptet ger fem härligt nybakade bröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner stycken
  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl yoghurt (naturell 3 %)
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • soltorkade tomater, hackade

Gör så här

  1. Ugnstemperatur: 275 grader plus ev. lite grill på slutet
  2. Rör ut jästen i fingervarm mjölk.
  3. Lägg mjölet i en skål.
  4. Vispa upp ägget lätt i en annan skål och blanda väl med yoghurt, olja, salt, bakpulver, jäst- och mjölkblandning.
  5. Häll blandningen över mjölet och knåda några minuter tills degen är mjuk och smidig.
  6. Täck över skålen med en bakhandduk och låt jäsa cirka 2 timmar.
  7. Sätt ugnen på 250 grader.
  8. Pensla bakplåten tunt med olja.
  9. Knåda degen ett par minuter och dela den i fem delar.
  10. Smörj in händerna med lite olja och dra ut varje del till en platt kaka.
  11. Låt kakorna jäsa 20 minuter under bakduk.
  12. Pensla kakorna med lite olja.
  13. Grädda kakorna cirka 5 minuter, tills bröden fått bruna fläckar och bubblat sig lite.
  14. Vänd bröden med hjälp av en grytlapp eller stekspade, och grädda andra sidan 2-3 minuter till med grillelementet igång.