Varm smördegsbakelse med rosmarin

Varm smördegsbakelse med rosmarin
Foto: tv4

Varm smördegsbakelse med rosmarin

Av: Mona - Ronneby

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

20-30 min

Smördegsbakelse med anjovis, parmesan, oliver, tomat och rosmarin.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck

5649 L Chardonnay, Laroche, Vins de Pays d'Oc, Frankrike
Ett torrt, ungdomligt, fruktigt vin med inslag av gröna äpplen och päron. Vinets frukt och den något fetare stilen passar utmärkt till den något fetare smaken av parmesan och smördeg.

Ingredienser

portioner
  • 200 g smördeg
  • 8 körsbärstomater
  • 1 förp ansjovis
  • 8 oliver utan kärna
  • 4 msk parmesanost, riven
  • små kvistar av rosmarin att dekorera med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Ställ 4 muffinsformar i ett muffinsbleck eller använd dubbla muffinsformar.
  3. Kavla ut smördegen och skär ut rundlar ca 10 cm i diameter. Lägg dem i muffinsformarna.
  4. Dela tomaterna, hacka anjovisen grovt och lägg i formarna tillsammans med oliverna.
  5. Strö över lite parmesan och grädda i ugnen 12-15 minuter.