Moist delicious cake, 
kladdkaka med gräddlikör och pekannötter

Moist delicious cake, 
kladdkaka med gräddlikör och pekannötter
Foto: TV4

Moist delicious cake, 
kladdkaka med gräddlikör och pekannötter

Av: Stanislav - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

1h

Kladdkaka toppad med söt likörtryffel och kanderade pekannötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kladdkaka

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 4 msk kakao
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 tsk kardemumma
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 2 ägg

tryffel

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl irish cream, likör
  • 180 g mjölkchoklad
  • 60 g smör

Pekannötter

  • 100 g pekannötter
  • 0,75 dl rörsocker
  • 1 tsk flingsalt, rågad
  • 0,25 dl vatten

Gör så här

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen, ta bort kastrullen från plattan när chokladen har smält.
  3. Vispa ägg och socker.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
  5. Rör ner mjölblandningen i äggen.
  6. Tillsätt sedan smöret och chokladen.
  7. Häll i en form och grädda i ca 12 min.
  8. Ta ut och låt svalna.

Tryffel

  1. Smält smöret och mjölkchokladen.
  2. Blanda med grädden och likören. Låt svalna lite, häll sedan över kakan och ställ svalt så den stelnar.

Pekannötter

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda socker, vatten och salt i en tjockbottnad kastrull.
  3. Häll i nötterna när sockret smält, låt koka några minuter.
  4. Häll ut allt på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen i ca 15 min.
  5. Rör runt efter halva tiden.
  6. Toppa kakan med de kanderade pekannötterna.