Skala och finhacka löken. Koka upp buljongen som ska vara varm under hela tillagningen.
Fräs lök i smör i en tjockbottnad kastrull utan att det får färg. Höj värmen och tillsätt riset, fräs riset tills det är glansigt. Häll på vinet och låt det koka upp.
Späd med buljong under omrörning. Börja med 3 dl och ta sedan 1 dl i taget allt eftersom buljongen kokas in i riset. Låt det koka sakta och rör om ofta.
När all buljong är tillsatt och riset är klart efter ca 20 minuter, smaka av riset. Det ska finnas en kärna som ger ett litet tuggmotstånd. Tillsätt parmesan, smör, salt och peppar.
Kycklingbröst
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg kycklingbrösten i en ugnstålig form. Blanda övriga ingredienser i en liten skål och pensla sedan marinaden över kycklingbrösten. Sätt in kycklingen i mitten av ugnen med en köttermometer, låt stå i ca 15-20 minuter tills innertemperaturen är 60 grader. Ta ut kycklingen och vira in i den i folie. Låt temperaturen gå upp till 72 grader då den fortfarande kommer tillagas.
Jordnötssås
Hacka jordnötterna fint. Koka sedan upp alla ingredienserna inklusive jordnötterna i en liten kastrull. Låt detta koka ihop och smaka av med salt.
Stekt banan
Hetta upp en panna med smör. Skala och skiva bananen och tillsätt den i pannan. Stek på den tills den är gyllenbrun och nästan lite krispig.
Bacon
Skiva baconet och stek det i en panna på medelhög värme tills det är krispigt, låt rinna av på hushållspapper.