• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Mmm… milkshake

POPULÄRT
Mmm…milkshake
Foto: Anna Winér
Marabou logo
Marabou logo

Mmm… milkshake

5 steg att laga

6 ingredienser

20 m

Den absolut godaste milkshaken gör du genom att blanda i smält mjölkchoklad! Garnera med valfria chokladbitar och bygg gärna på höjden för att få en riktigt maffig effekt.

Marabou mjölkchoklad - Sveriges allra mest älskade chokladkaka!

Marabou mjölkchoklad

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g Marabou mjölkchoklad
  • 2 dl standardmjölk
  • 1 l vaniljglass
  • 2 dl vispgrädde, vispad
  • choklad (blandade bitar)
  • färska hallon

Gör så här

  1. Hacka mjölkchokladen grovt och lägg i en skål.
  2. Hetta upp mjölken så den sjuder men inte kokar. Slå mjölken över chokladen och rör tills all choklad har smält. Låt mjölken svalna helt, gärna på ett isbad.
  3. Häll glass och mjölk i en blender eller kör med en stavmixer. Kör till tjock och slät konsistens och ställ kallt.
  4. Häll upp i höga glas. Toppa med vispgrädde och stick ner ett riktigt tjockt sugrör.
  5. Pimpa med dina favoritchokladbitar och eventuellt hallon. Servera direkt