Mjuk pepparkaka bakad med gräddfil

Mjuk pepparkaka bakad med gräddfil
Foto: Santa Maria

Mjuk pepparkaka bakad med gräddfil

7 ingredienser

1 h 10 m

Ingen kommer att säga nej till en saftig bit av den mjuka pepparkakan när den dukas fram på adventsmyset, lucia eller som avslutning på julbordet. Den här kakan är bakad med gräddfil, vilket gör den extra saftig och god.

santa_maria_pepparkakskrydda

​Variera smakerna med Santa Maria

I det här receptet använder vi Pepparkakskrydda.

Ingredienser

portioner kaka
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3,5 dl strösocker
  • 2 dl gräddfil
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 förp Santa Maria Pepparkakskryddor, småpåse

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Rör ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt gräddfil och smör.
  4. Rör ner mjölet, bakpulvret och pepparkakskryddorna i smeten.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form.
  6. Grädda på galler i ugnens nedre del i 50-60 minuter eller tills kakan känns torr.
TIPS!
santa_maria_pepparkakskrydda

Kryddtips!

[Sugen på fler kryddiga recept? Här hittar du massor av inspiration.](https://www.koket.se/santa-maria)