Mjölkchokladbakelser med kokos, citrussallad och mynta

30 m
4
30 m
4

Du behöver

Choklad- och kokoskaka

  • 100 g smör
  • 100 g mjölkchoklad
  • 3 ägg
  • 1,5 dl råsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • riven kokos

Citrussallad

  • 1 apelsin
  • 1 mandarin
  • 1 grapefrukt
  • 1 lime
  • 1 kruka mynta
  • 2 msk rostade nötter
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk honung

Till servering

  • vaniljglass
  • extra riven kokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smör och blanda ned chokladen tills den smälter. Rör till en slät kräm.
  3. Vispa ägg och socker och rör ned chokladen.
  4. Blanda bakpulver, mjöl och kakao och sikta ned i smeten. Vänd runt.
  5. Smöra och mjöla fyra små formar och fyll dem till hälften. Strö över riven kokos.
  6. Grädda i ugnen i 10-12 minuter.
  7. Skär bort skalet på citrusfrukterna med kniv och skär sedan ut hinnfria filéer. Lägg i en skål och häll på hackad mynta, nötter, salt och honung. Servera med bakelserna och en kula vaniljglass och lite extra kokos.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept