Varmrökt lax med rosmarinkräm

Spela video Varmrökt lax med rosmarinkräm
Foto: TV4

Varmrökt lax med rosmarinkräm och sötsura grönsaker. Receptet är beräknat till fyra personer.

16 maj 2012
4

Du behöver

  • 600 g varmrökt lax
  • 200 g crème fraiche
  • 1 kruka rosmarin
  • 2 morötter, tunna skivor
  • 2 vårlökar, tunna skivor
  • 1 rödlök, tunna skivor
  • 0,5 fänkål, tunna skivor
  • 0,25 blomkålshuvud, små buketter
  • 1 ask sockerärtor, strimlade

Inläggningslag

  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl ättika

Gör så här

  1. Värm inläggningslagen tills sockret smälter.
  2. Lägg i grönsakerna och låt dem gärna dra i en timme.
  3. Vispa crème fraichen, skär rosmarinen fint och blanda i.
  4. Salta och peppra.
  5. Bryt laxen och lägg på ett fat.
  6. Klicka ut krämen på laxen, sila grönsakerna och toppa med dem.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept