Varmrökt lax med rosmarinkräm

2 röster
4

Varmrökt lax med rosmarinkräm och sötsura grönsaker. Receptet är beräknat till fyra personer.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g varmrökt lax
  • 200 g crème fraiche
  • 1 kruka rosmarin
  • 2 morötter, tunna skivor
  • 2 vårlökar, tunna skivor
  • 1 rödlök, tunna skivor
  • 0,5 fänkål, tunna skivor
  • 0,25 blomkålshuvud, små buketter
  • 1 ask sockerärtor, strimlade

Inläggningslag

  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl ättika

Gör så här

  1. Värm inläggningslagen tills sockret smälter.
  2. Lägg i grönsakerna och låt dem gärna dra i en timme.
  3. Vispa crème fraichen, skär rosmarinen fint och blanda i.
  4. Salta och peppra.
  5. Bryt laxen och lägg på ett fat.
  6. Klicka ut krämen på laxen, sila grönsakerna och toppa med dem.
16 maj 2012

Laddar fler recept