Två sorters julsenap till julskinka, recept från Mitt kök. Testa att griljera din julskinka med panko, frasigt asiatiskt ströbröd.
Se Tommy Myllymäki laga receptet
Ingredienser
Senap nr 1
2 msk gula senapsfrön
2 msk bruna senapsfrön
4 msk vinäger
2 msk vatten
2 msk honung
0,75 dl senapspulver
Senap nr 2
2 dl skånsk senap
1 apelsin, skal
2 msk apelsinsaft
2 msk senapspulver
1 msk honung
Grilljering
1 färdigkokt skinka
1,5 dl senap
pankoströbröd
Gör så här
Senap nr 1
Mortla senapsfröna och häll ned krosset i en kastrull. Tillsätt vinäger och vatten och låt koka upp. Låt svalna, tillsätt senapspulvret och smaka av med honung.
Senap nr 2
Blanda ingredienserna och smaka av med honung.
Griljering med pankoströbröd
Ta av nätet på skinkan. Blanda senap och äggula, bred på senapsblandningen på skinkan och strö över ströbrödet. Griljera i ugnen på cirka 225 grader i cirka 15-20 minuter tills griljeringen fått fin gyllenbrun färg.