Tandoorikyckling i ugn

koket.se
Tandoorikyckling i ugn
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Tandoorikyckling i ugn

18 ingredienser

Kyckling i ugn med indisk smak och yoghurtsås. Lägg ner kycklingen och låt marinera i kylskåp i ca sex timmar för maximal smak. Har du inte tid, kan du tillaga direkt.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglår
  • 1 citron, saften
  • 3 dl matyoghurt
  • 2 klyftor vitlök
  • 25 g färsk ingefära
  • 1 msk malen spiskummin
  • 3 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk nejlika
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 kruka färsk koriander

Tillbehör

  • 0,5 gurka
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • ris
  • mango chutney

Gör så här

  1. Värm ugnen till 230 grader.
  2. Riv vitlök och ingefära i en bunke. Blanda ner alla kryddor, tillsätt yoghurten och blanda runt.
  3. Lägg ner kycklingen och låt marinera i kylskåp i ca sex timmar för maximal smak. Har du inte tid, kan du tillaga direkt.
  4. Häll ut kyckling och yoghurt i en ugnsform.
  5. Baka i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter, eller till kycklingen fått mycket färg och är genomlagad, testa med att sticka hål i kycklingen, saften som rinner ut ska vara helt klar.
  6. Hacka sedan gurka, tomat och paprika fint till ett strössel och koka riset. Mango chutney är ett trevligt tillbehör tillsammans riset.