Stekt spättafilé med fänkål och citrussås

koket.se
Stekt spättafilé med fänkål och citrussås
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Stekt spättafilé med fänkål och citrussås

10 ingredienser

Stekt rödspätta med syrlig och god sås med dillfrö. Servera med råstekt fänkål, blomkål samt avokado.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g rödspättafilé
  • 2 msk dillfrö
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 grapefrukt, cest, filér och saft
  • 1 blodapelsin, cest, filéer och saft
  • 2 fänkål, tärnade
  • 0,5 blomkål, små buketter
  • 1 avokado, klyftad
  • 3 msk rapsolja
  • salt, att smaksätta med

Gör så här

  1. Mortla dillfrö och fänkålsfrö.
  2. Blanda citruscesten med citrussaften, rapsolja och de mortlade fröna.
  3. Stek blomkål och fänkål i lite av oljan några minuter.
  4. Stek spättafiléerna gyllenbruna, salta.
  5. Häll över kryddsåsen och låt puttra några minuter.
  6. Skiva upp avokado och lägg på en tallrik, salta.
  7. Lägg även på citrusfiléerna och fänkål/blomkål fräset.
  8. Toppa med fisken och häll kryddsåsen över.