Sötsur chilikyckling med stekt ris

37 röster
20 min
4
Sötsur chilikyckling med stekt ris
Foto: TV4

Enkel kycklingrätt med sting. Srirachasås och koriander är pricken över i.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 röd chili
  • 2 msk srirachasås
  • 1 msk socker
  • 2 msk vinäger
  • 4 dl kokt ris
  • 100 g salladslök
  • 1 morot
  • 1 kruka koriander
  • neutral olja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Börja med att koka riset.
  2. Skala och skär ner morot, chili och salladslök i mindre bitar.
  3. Skär det vita på löken lite grövre och finstrimla det gröna och spara vid sidan.
  4. Skär kycklingen i mindre bitar, tärningar eller strimlor spelar ingen roll.
  5. Stek sedan kycklingen i en het stekpanna med olja i en minut, tillsätt sedan grönsakerna. När de mjuknat och fått färg slå på vinäger, socker och srirachasåsen. Låt de koka ihop i ca två
    minuter, slå sedan på det kokta riset och blanda väl.
  6. Lägg upp på tallriken och toppa med strimlad grön salladslök och koriander.
16 september 2014

laddar fler recept...

Laddar fler recept...