Sötsur chilikyckling med stekt ris

Sötsur chilikyckling med stekt ris
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Sötsur chilikyckling med stekt ris

10 ingredienser

20 min

Enkel kycklingrätt med sting. Srirachasås och koriander är pricken över i.

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk sriracha
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vinäger
  • 4 dl kokt ris
  • 100 g salladslök
  • 1 morot
  • 1 kruka koriander
  • neutral olja

Gör så här

  1. Börja med att koka riset.
  2. Skala och skär ner morot, chili och salladslök i mindre bitar.
  3. Skär det vita på löken lite grövre och finstrimla det gröna och spara vid sidan.
  4. Skär kycklingen i mindre bitar, tärningar eller strimlor spelar ingen roll.
  5. Stek sedan kycklingen i en het stekpanna med olja i en minut, tillsätt sedan grönsakerna. När de mjuknat och fått färg slå på vinäger, socker och srirachasåsen. Låt de koka ihop i ca två
  6. minuter, slå sedan på det kokta riset och blanda väl.
  7. Lägg upp på tallriken och toppa med strimlad grön salladslök och koriander.