Skaldjurspaj med avokadosallad

koket.se
Skaldjurspaj med avokadosallad
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Skaldjurspaj med avokadosallad

19 ingredienser

Skaldjurspaj räkor och kräftstjärtar. Servera med en god sallad på grapefrukt och avokado.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pajskal

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 100 g skalade räkor
  • 100 g kräftstjärt
  • 2 bananschalottenlökar
  • 2 tsk dillfrö
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 1 kruka dill
  • 100 g ost, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • smör

sallad

  • 2 avokador
  • 1 grapefrukt
  • 1 rödlök
  • 3 msk olivolja

Gör så här

Pajskal

  1. Börja med pajskalen, blanda smör med vetemjöl och vatten till en smidig deg. Låt degen vila i kylen ca en timme innan den används.

Fyllning

  1. Strimla löken och svetta i en stekpanna tillsammans med smör och dillfrön.
  2. Ta fram degskalet och pressa ut det i en ugnssäker form och nagga botten med en gaffel. Grädda på 220 grader i ca 10 minuter.
  3. Gör äggstanning på ägg, mjölk och grädde. Tillsätt plockad dill.

Sallad

  1. Gör salladen på tärnad avokado, finhackad rödlök och filéade skivor från grapefrukten. Pressa även ut saften från citrusfrukten och blanda samman alla ingredienser med olivolja.
  2. När pajskalet är färdiggräddat, lägg ut alla räkor och kräftstjärtar på botten av pajen. Fortsätt med löken och dillfrön. Slå sedan äggstanningen över. Salta och peppra. Toppa med riven ost.
  3. Grädda pajen i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter.
  4. Servera tillsammans med salladen.