Sejrygg med bakad jordärtskocka

koket.se
Sejrygg med bakad jordärtskocka
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Sejrygg med bakad jordärtskocka

14 ingredienser

Sejrygg med apelsin och chili, bakad jordärtskocka och lättkokt pak soi. Receptet är beräknat till fyra personer.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 700 g sejrygg
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 apelsin, zest, filéer och saft
  • 1 chilifrukt, finskuren
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 citrongräs, finskuren
  • 2 msk rapsolja
  • 8 jordärtskockor
  • 4 pak soi, delade på mitten
  • 1 förp haricots verts
  • flingsalt
  • smör, att steka i
  • olivolja

Gör så här

  1. Skala jordärtskockorna och dela dem i halvor.
  2. Vänd runt i lite olivolja, salta och baka dem i ugn på 175 grader tills de är mjuka i mitten, ca 30 min.
  3. Blanda det rivna apelsinskalet tillsammans med den finskurna chilin, chiliflaksen, schalottenlöken och citrongräs.
  4. Tillsätt apelsinsaften, honung och rapsolja.
  5. Stek fisken gyllenbrun i smör.
  6. Häll på apelsinmarinaden och låt bräsera klart fisken under lock, ca 5 min. Salta.
  7. Dela pak soi i halvor.
  8. Koka haricot verts mjuka i saltat smörvatten, koka med pak soi mot slutet.
  9. Vänd runt apelsinfiléerna med jordärtskockorna och lägg upp på en tallrik, lägg på fisken, haricot verts och pak soi.
  10. Rippla apelsinsåsen över.