Rösti med rökt sidfläsk och fänkålssallad

koket.se
Rösti med rökt sidfläsk och fänkålssallad
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Rösti med rökt sidfläsk och fänkålssallad

7 ingredienser

Rösti, potatiskaka, servera med rökt sidfläsk och fänkålssallad. Jättegott till lunch eller lättare middag!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 10 potatis, medelstora
  • 400 g rökt sidfläsk, i skivor
  • 1 fänkål
  • 1 citron
  • salt
  • smör, att steka i
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen tills den nästan kokat färdigt, den ska ha en fast fin yta. Koka den tills den är ca 80 % klar.
  2. Stek sidfläsk i smör tills du får den stekytan just du gillar.
  3. Strimla fänkålen tunt.Vänd ner den i pannan med sidfläsket.
  4. Riv ner citronskal över fänkålen och sidfläsket samt tillsätt lite pressad citronsaft.
  5. Riv sedan den kokta och kalla potatisen på den grova delen på rivjärnet.
  6. Stek potatisen i olja och smör.
  7. Forma "pannkakor" av potatisen i stekpanna, den ska vara ca 1,5 cm tjock i mitten. Stek en rösti i taget.
  8. Stek några minuter på ena sidan, använd sedan en tallrik för att vända röstin.
  9. Servera röstin med ljummet sidfläsk och fänkålssalladen.