Rimmad oxbringa i tryckkokare

koket.se
Rimmad oxbringa i tryckkokare
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Rimmad oxbringa i tryckkokare

10 ingredienser

ca 50 min

Rimmad oxbringa med rotfruktsbuljong, senapskräm och riven pepparrot. När du använder tryckkokare till detta klassiska långkok går det mycket snabbare än vanligt, men det går också att laga rätten i vanlig gryta.

Om du inte har en tryckkokare, låt det koka upp och sedan småkoka under lock i ca 3
timmar. Tillsätt mer vatten om det behövs.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Rimmad oxbringa med rotfruktsbuljong

  • 800 g rimmad oxbringa
  • 500 g potatis
  • 500 g morot
  • 500 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 10 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad

Senapskräm

  • 1 dl grov söt senap
  • 2 dl crème fraîche

Till servering

  • 5 cm färsk pepparrot

Gör så här

Rimmad oxbringa med rotfruktsbuljong

  1. Lägg kött, grönsaker och kryddor i en tryckkokare. Täck med vatten.
  2. Sätt på locket, förslut det noga och koka upp på hög värme.
  3. När trycket i kokaren är tillräckligt högt hoppar ventilen upp. Sänk då värmen till låg temperatur och låt grytan tyckkoka i ca 35 minuter.

Senapskräm

  1. Rör ihop senap och creme fraiche.
  2. Servera oxbringan tillsammans med kräm och nyriven pepparrot.